Tarih boyunca bilim dahil hiç kimsenin açıklayamadığı olaylar


 


Gizemli  Dans Salgını.

1518 yılında, Strazburgun Alsace kasabasında, 400 kişinin hiç durmadan, dinlenmeden dans etmelerine, ve bu insanlardan bazılarının kalp krizi, yorgunluk veya felç gibi sebeplerle ölmelerine neden oldu. Bu garip durum 1518 yılının Temmuz ayında,  bir kadının Strazburg’un ortasında kontrolsüz bir şekilde dans etmeye başlamasıyla ortaya çıktı. bu kadına 34 kişi daha katıldı ve kısa süre sonra bu sayı yaklaşık 400 kişiye ulaştı. Ergot mantarlarının toksik ürünlerinden kaynaklanan bir tür gıda zehirlenmesinden ya da kitlesel psikojenik bir hastalık olabileceğinden bahsedilse de, henüz bilim adamları bu korkunç salgına neyin yol açtığından tam olarak emin değiller.

Geçirdiği travma sonrası müzik dehasına dönüşen adam.

2006 yılının ekim ayında Derek Amato, dalış sırasında havuzun dibine kafasını çarptı ve ciddi bir sarsıntı geçirdi. Bu olay yüzünden Derek saçlarının ve hafızasının bir kısmını kaybetti ama Bir müzik dehasına dönüştü. Travmadan sonra bu şekilde, dahice seviyede yetenek kazanan dünyadaki tek kişinin Derek olabileceğine inanan doktorlar, edinilen müziksel savant sendromuna aşina olsalar da, yaşanılan diğer vakalar Derek’inki kadar güçlü değil.


Kanada’da ortadan kaybolan köy halkı.

Kanada’da bulunan İnuit köyü, ara sıra geçen kürk avcıları tarafından bilinen küçük bir köydü. 1930 yılında Inuit’de garip bir şey oldu; Joe Labelle adlı bir kürk avcısı adanın sınırları içerisine girdiğinde köyde tek bir insan bile bulamadı. Sadece insan yapımı gibi görünen bir mezarda açlıktan ölmüş 7 kızak köpeği vardı. Kayıp insanları bulmak için bir arama yapıldı, ancak tek bir cesete dahi rastlanmadı.

Dünya dışından alınan en uzun sinyal.

1977’de, Ohio State Üniversitesi’nin dünyaa dışı istibarat arayışını desteklemek için kullanılan  Radyo teleskobu günümüzde woow sinyali olarak bilinen bir sinyal aldı. Gökbilimciler, verileri incelerken anomaliyi keşfetti ve o kadar heyecanlandı ki verinin yanına yuvarlak içine alarak woow notunu düştü. Çünkü sinyal 72 saniye uzunluğundaydı ve bir daha aslaa tekrarlanmadı. İnsan yapımı bir kaynaktan geldiğini iddia etmeye çalışanlar da olmasına rağmen henüz hiç kimse bu sinyali açıklayamıyor. Bu sinyal, şimdiye kadar tespit edilen en uzun uzaylı teması olma konusunda en güçlü aday olmaya devam ediyor.

Batmamasına rağmen 25 kişilik mürettebatı kaybolan gemi.

oyita, 1955’te Güney Pasifik’te gizemli bir şekilde ortadan kaybolan tüccar bir gemi. Hepimiz gemilerin battığını ve trajedilerin gerçekleştiğini anlayabiliriz ancak, bu gizemli durum biraz farklı. Herkesin dikkatini çeken, geminin neredeyse batma ihtimalinin olmayacağı bir şekilde inşa edilmiş olmasıydı. Hatta gemi ilk bulunduğunda, hala suyun dışında kalan büyük bir kısmı bulunuyordu ancak üzerinde tek bir kişi bile yoktu. Yola çıktığında gemide bulunan 25 kişiden hiçbiri tüm aramalara rağmen bulunamadı.


Haritadan kaybolan ve bulunamayan ada Bermeja.

Bermeja, Yucatán’ın kuzey kıyılarını gösteren haritalarda 20. yüzyıla kadar yer alan bir hayalet ada olarak biliniyor. Bu ada hakkındaki en ilginç ayrıntı, birçok araştırmaya rağmen adaya benzeyen hiçbir şey bulunamaması. Araştırma, birinin adanın gerçek sınırları olmadığına ve Meksika Körfezi’nde petrol haklarının bulunmadığına dikkatleri çekmesiyle başladı. Yetkililer bu kara parçasını aramaya başladığında, sudan başka bir şey bulamadılar. Adanın gerçekten var olup olmadığı henüz açıklanamadı.

kentaky deki et yağmuru.

Bayan Crouch verandasında sabun yaparken, gökten et olduğuna yemin ettiği tuhaf bir şey yağdığını fark etti. İlk başlarda Tanrı’dan gelen bir işaret olduğuna inanılan bu olay hızlıca birçok bilim insanının ilgisini çekti. Etin tadına bakmaya cesaret edebilenler muhtemelen kuzu ya da geyik olduğunu iddia ettiler. Ancak bilim adamlarının ilk açıklamaları muhtemelen bir atın ya da bir bebeğin akciğer dokusu olduğu yönündeydi. Daha fazla araştırma yapıldıktan sonra, etin, şahinler tarafından kusulan yiyecekler olduğuna inanıldı. Bu teorinin bu ilginç olayın en mantıklı açıklaması olduğu düşünülüyor.


Uzaylılar tarafından kaçırıldığını iddia eden 2 adam

Charles Hickson ve Calvin Parker adlı iki adam, balık tutmaya gittikleri sırada uzaylılar tarafından kaçırıldıklarını iddia ettiler. Hickson ve Parker, ilk önce vızıltıya benzer sesler duyduklarını ve yanıp sönen mavi bir ışık gördüklerini, daha sonra ise 40 feet genişliğinde ve 10 feet yüksekliğinde oval şekilli bir cisimin ortaya çıktığını iddia ediyorlar. Parker ve Hickson bilinçlerinin yerinde olduğunu ancak hareket edemediklerini, uzaylıların onları kaçırdıklarını ve serbest bırakmadan önce üzerilerinde bazı deneyler yaptıklarını anlatıyor. Elbette, bu hikayeye'de inanmayan, yalan makinesi testlerine girmelerini isteyenler oldu.

Hazineleri bulunamayan gizemli ada.

Nova Scotia’daki bir adada henüz hiç kimsenin bulamadığı inanılmaz hazinelerin olduğuna dair bu gizemli teori, gerçek bir kanıt bulunamamasına rağmen, konuyla ilgili anlatılmaya başlanan hikayelerin ardından yayıldı. Adada yüzlerce yıllık eserler bulunsa da aralarında büyük bir hazine olarak değerlendirilebilecek hiçbir şey yok. Bu sadece bir şehir efsanesi olabilir, ancak öyleyse bile efsaneye göre, yaklaşık yüz yıl önce ortaya çıkan bir lanet var ve bu lanete göre hazine bulunmadan önce 7 kişinin ölmesi gerekiyor. Şu ana kadar hazine arayışında 6 kişi ölmüş.

Geçirdiği travma sonrası müzik dehasına dönüşen adam.

Derek Amato, 2006 yılında  dalış sırasında havuzun dibine kafasını çarptı ve ciddi bir sarsıntı geçirdi. Bu olay yüzünden Derek saçlarının ve hafızasının bir kısmını kaybetti ama Bir müzik dehasına dönüştü. Travmadan sonra bu şekilde, dahice seviyede yetenek kazanan dünyadaki tek kişinin Derek olabileceğine inanan doktorlar, edinilen müziksel savant sendromuna aşina olsalar da, yaşanılan diğer vakalar Derek’inki kadar güçlü değil.

Ortadan kaybolan Avusturalya Başbakanı.

Avustralya’nın 17. Başbakanı olarak görev yapan Harold Edward Holt, denizde yüzdüğü sırada bir anda ortadan  kayboldu. Görgü tanıklarından biri, bir yaprak gibi birden kaybolduğunu belirtti. İlk akla gelen bunun korkunç ve talihsiz bir kaza olduğu, Ancak işin en ilginç yanı, bu olayın en büyük arama operasyonlarından birine sebep olmasına rağmen Avustralya tarihinde hiç kimsenin Holt’un cesedini bulamamış olması. 

Doğal olarak, bu hikaye birçok komplo teorisine yol açtı, insanlar Holt’un CIA tarafından öldürüldüğüne inandı, hatta kendi ölümünü sahnelediğine ve insanları kandırdığını düşünenler, intihar ihtimali üzerinde duranlar oldu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

BİLİMİN KARANLIK YÜZÜ 2. BÖLÜM | Grunenthal contergan ilacı

Tuhaf, şaşırtıcı ve ilginç insanlar ve kısaca yaşam öyküleri

Muhteşem manzaralar eşliğinde sakinleştirici müzik | rahatlatıcı müzik | rahatlatıcı video